У Сумській області до Різдва Христового відкрилися три новозбудовані храми: богослужіння на честь свята проходять у нових храмах Сумської єпархії УПЦ Київського патріархату.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Сумської єпархії УПЦ КП, один із соборів, названий на честь пресвятого праведного багатостраждального Петра Калнишевського, відкрито у райцентрі
Недригайлів. П’ятикупольна будівля зведена в стилі козацького бароко за кошти громади на місці зруйнованого колись храму.
Святкові богослужіння проходять також у новому соборі Святого Миколая в місті Дружба Ямпільського району, де за кошти спонсорів встановлено іконостас.
Вперше православні віруючі прийшли й до нового храму Архангела Михаїла в селі Шевченкове Великописарівського району, щоб узяти участь у богослужіннях на честь Різдва Христового.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Сумської єпархії УПЦ Московського патріархату, по благословенню єпископа Сумського і Охтирського УПЦ МП ЄВЛОГІЯ секретар Роменського благочиння протоієрей Димитрій (ДОВГИЙ) зустрівся з мером м. Ромни Миколою КАЛАШНИКОВИМ. У
ході бесіди було досягнуто домовленості про виділення в місті земельних ділянок під будівництво нових храмів: у новому році в Ромнах планується зведення двох нових православних храмів УПЦ МП.