9 січня, відбулась урочиста церемонія закриття Благодійного різдвяного ярмарку «Три мішечки. Від Миколая до Різдва». Про підсумки 25-денного благодійного марафону з концертної сцени ярмарку розповів Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви протоієрей Георгій Коваленко.

Майже 285 тисяч гривень! Саме стільки грошей, за словами отця Георгія, вдалось зібрати для семи українських сиротинців: дитбудинок інтернатного типу для дітей дошкільного та шкільного віку “Барвинок”, м. Кіровоград; дитбудинок сімейного типу “Волоське”, Дніпропетровська обл.; дитбудинок сімейного типу “Горохуватка”, Київська обл.; Центр позашкільного виховання Кіровоградської міськради, загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. з утриманням дітей-сиріт та класами для дітей зі зниженим зором, м. Кіровоград; дитбудинок інтернатного типу Кіровоградської міськради “Наш дім”, м. Кіровоград; Черешенська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст., Чернігівська обл.; Мізоцька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ст. Рівненської облради, Рівненська обл.

Необхідну суму вдалось назбирати за допомогою пожертв, які люди здійснювали через банкомати «Приватбанку», а також кидали у скриньки, встановлені на Майдані Незалежності поруч із «трьома мішечками». У згаданій сумі враховані й гроші, котрі надходили від продажу товарів, що продавались у дерев’яних будиночках Благодійного ярмарку. Зокрема, йдеться про головні благодійні свічки, створені з пластів справжнього бджолиного воску.

Відео дня

А ще під час закриття Благодійного різдвяного ярмарку п’ять дітей, котрі написали листи святому Миколаю, отримали подарунки. Саме ті, про які мріяли й просили у Чудотворця. Втілити мрії в реальність допоміг Оргкомітет Благодійного ярмарку шляхом відбору найщиріших листів, а їх надійшло понад тисячу.

За подарунками від святого Миколая прийшли п’ятирічні Аня та Аліна Костюки та їх 4-річна сестричка Олександра. Дітки замовили у Миколая набори для творчості, щоб малювати. Натомість 9-річна Марія Громико вже давно мріяла про санчата у вигляді пластмасової тарілки. Саме про це дівчинка написала у листі. Рекордну кількість листів – п’ять екземплярів – надіслала святому Миколаю Вікторія Уколова. Усе – заради плюшевого ведмедика. Усі омріяні подарунки діти отримали з рук отця Георгія Коваленка.

Православіє в Україні