Сьогодні близько 17.00 у Київ буде привезено Віфлеємський вогонь. Як повідомили УНІАН у прес-офісі Української Православної Церкви, напередодні Різдва Христового делегація УПЦ взяла вогонь від лампади над місцем народження Іісуса Христа у Базиліки Різдва у Віфлеємі (Палестина).
Завтра, 6 січня, під час вечірнього різдвяного богослужіння Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Володимир винесе вогонь із вівтаря Трапезного храму Києво-Печерської Лаври. Звідти Віфлеємський вогонь буде доставлено на Майдан Незалежності, де від нього буде засвічено головну благодійну свічку Різдвяного ярмарку «Три мішечки. Від Миколая до Різдва» та символічну Різдвяну зірку.
За данними прес-служби УПЦ, у Святий Вечір о 14.00 на Майдані Незалежності в рамках Благодійного Різдвяного ярмарку «Три мішечки. Від Миколая до Різдва» почнеться Фестиваль куті, під час якого буде приготовано 60 кг різдвяної страви. Організатори обіцяють розучити з присутніми колядки «Нова радість стала», «Тиха ніч» та «Добрий вечір тобі».
О 17.00 в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври почнеться Вечірнє Різдвяне богослужіння, яке звершуватиме Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.
Віфлеємський вогонь привезуть на Майдан Незалежності близько 18.00 – 18.30.
О 18.30 розпочнеться концертна програма. Всіх бажаючих пригощатимуть кутею.
Докладніше про Головну Різдвяну зірку України можно прочиати на сайті ярмарку http://svyaterizdvo.in.ua