П’яту — останню — зірку, що засвітиться на Майдані Незалежності 6 січня вже майже зібрали. “Зіркові” роботи завершились 29 грудня, повідомляє cайт http://svyaterizdvo.in.ua. Останнім штрихом стало встановлення світлодіодів та перетяжка металевої конструкції банерною тканиною.

Її збирали три дні. Можна сказати у рекордні строки. Ходили коло зірки чотири майстри. Хтось проводив слюсарні роботи, хтось — зварювальні, а хтось — комутацію світлодіодів.

За словами генерального директора компанії Костянтина Кравченка, металева зірка важить близько 60 кілограмів, удвічі менше від своїх попередниць. Ще одна відмінність — кількість променів. У п’ятої зірочки їх шість. Діаметр найдовших — 2 метри 30 сантиметрів. Натомість ідентичне світлодіодне оснащення. Ця зірка, як і всі інші, сяятиме усіма барвами райдуги. Також майстри запевняють, сильні морози зірці не зашкодять. Вона здатна витримати температуру до мінус 40ºС.

Відео дня

На Майдані, поблизу Лядських воріт, зірку встановлять 5 січня.

Напередодні Різдва делегація УПЦ відвідає Віфлеєм, де з благословення Патріарха Єрусалимського візьме вогонь від лампади, що горить над місцем народження Христа. Цей вогонь привезуть в Україну, і під час вечірнього різдвяного богослужіння винесуть з вівтаря. Різдвяний вогонь завітає і на Майдан Незалежності. Від віфлеємського полум’я засвітять головні благодійні свічки і символічну — п’яту — різдвяну зірку.