Станом на 27 грудня Благодійний різдвяний ярмарок «Три мішечки. Від Миколая до Різдва» зібрав майже 14 тисяч гривень для вихованців дитячих будинків.

Священики Української Православної Церкви та семінаристи Київської духовної семінарії і академії продовжують чергувати біля прозорих скриньок та розповідають перехожим, які зацікавились збором коштів, про мету акції, що таке «три мішечки» і, власне, яким сиротинцям треба допомогти.

За словами семінариста Віталія Карпуся, більшість киян та туристів не заглиблюються у проблеми дитбудинків. «Люди довіряють і кидають кошти у бокси. Деякі взагалі не придивляються до номерків на скриньках. Тож кошти опиняються і у скрині з листами до святого Миколая, і у боксі з іграшками», — розповідає Віталій.

Відео дня

Байдужих немає. «Всі, хто підходять до мішечків, жертвують, щонайменше, 1–2 гривні. Трапляються і купюри номіналом 50, 100 грн. «Дуже тішить, що батьки приходять з дітьми і пояснюють їм, що нужденним треба допомагати, розвивають чуйність, – зауважує семінарист Карпусь. – Це дуже важливо».

Благодійний ярмарок стартував 16 грудня 2010 року і триватиме до 9 січня 2011 року.

http://svyaterizdvo.in.ua/?p=747