На день святого Миколая, багато діточок прийшло, аби написати листа Чудотворцю і попрохати у нього здійснення своїх мрій. Пошта святого Миколая працювала безперервно. Діти, незважаючи на мороз, писали листи, де визначалися із побажаннями не тільки собі, але й родині, країні.
Відправивши пошту, малеча вирушала до благодійних скриньок, щоб зробити пожертву і для діточок-сиріт, що виховуються у дитбудинках. «Я хочу вкинути туди грошенят, щоб у діточок, що ростуть без батьків, теж була і ялинка, і іграшки», – сказала дев`ятирічна киянка Марійка Громико. «Треба дарувати їм не тільки гроші, але й ще якусь іграшку. Тоді іграшка залишиться на згадку, а за гроші можна буде купити сиротам щось корисне», – додає розсудлива Ліза Середа, восьмирічна жителька Миколаєва.
Маленьких «дописувачів», а також усіх діточок, які у день свята прийшли на ярмарок, привітали священики УПЦ. Кожна дитина отримала у подарунок образ святителя Миколая та шоколадку. Усього у подарунок діти отримали тисячу шоколадок та 10 тис. іконок.
Великою популярністю користувалася також тантамареска із зображенням святого Миколая. У її отворах дитячі обличчя з`являлися щохвилини. Але друга тантамареска «З Різдвом Христовим», що міститься поруч, потроху припадала снігом. «Не біда! На Різдво ситуація виправиться», – жартували присутні. Адже наступне головне свято Благодійного Різдвяного ярмарку «Три мішечки. Від Миколая до Різдва» – саме Різдво Христове.
Нагадаємо, що 6 січня, на святвечір, вперше в Україні під час вечірнього богослужіння на Майдані Незалежності запалає різдвяна зірка. До зустрічі на святі!

http://svyaterizdvo.in.ua/?p=592