Щойно відкрився Благодійний різдвяний ярмарок «Три мішечки. Від Миколая до Різдва», а на Майдані Незалежності у суботу, 18 грудня, вже усміхнено й яскраво.

Усміхнено – бо то так щиро всміхаються дітлахи зі своїми мамами, татами чи бабусями, які сьогодні завітали на ярмарок. Яскраво – бо то так миготять вогні на ялинках, поблискують «гірляндові» олені, блищить сніг та сяє головна новорічна ялинка країни. Майдан столиці перетворився на справжню зимову казку.

У два ряди вишикувалися дерев’яні будиночки – різноманітні сувеніри на згадку про ярмарок, авторські ляльки ручної роботи, півники та вафлі, наче з дитинства, ялинкові іграшки, свічки зі справжньої вощини, аудіозаписи колядок та щедрівок і багато чого іншого. А зліва стоїть ошатний святий Миколай, який усіх гостей вітає зі святами і запрошує написати йому листа.

Відео дня

«Дорогий святий Миколаю, прошу в тебе зробити добру справу, - пише маленька Настя в листі, - для країни – миру, для родини – здоров’я і щоб мама мене завжди любила, для мене особисто – іграшку-конячку з крилами».

Навколо збирається все більше і більше бажаючих – від 1 до 100 років - написати листа святому. Хтось просить зустріти свою половинку, хтось – не хворіти, а бабуся Ліда попросила, щоб збулися всі мрії її онуки. І стільки зібралося бажаючих опустити в скриню листа-прохання, що й не підступишся, аби самому у святого попросити про найзаповітніше. Дехто навіть на спинах один в одного почав писати…

Усі гомонять, радіють, граються в сніжки, фотографуються на пам`ять зі святим Миколаєм. І немає тут для радощів віку – усім до вподоби відроджена традиція проведення різдвяних свят із листами, свічками, ялинками і ярмарком.

Ось дівчинка підходить до «трьох мішечків» і смикає маму, щоб допомогти дитині-сироті і пожертвувати хоч трошечки, аби та дитинка теж пораділа святу…

А на небі в той час уже сходить місяць який освітлює це казкове ярмаркове містечко.

http://orthodoxy.org.ua/tn/node/14825