17 грудня на столичному Майдані Незалежності відбулось урочисте відкриття благодійного різдвяного ярмарку «Три мішечки. Від Миколая до Різдва».

Захід відкрили Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, разом із Президентом України Віктором Януковичем і головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим.

Спершу до присутніх звернувся голова КМДА:

Відео дня

«Є така добра традиція – напередодні новорічних та різдвяних свят засвічувати головну ялинку на Майдані Незалежності. Переконаний, що святкування в цьому році запам’ятається нам всім, як світле свято. Бажаю всім вам щастя, любові та здоров’я у ваших родинах», - сказав Олександр Павлович.

Після цього на Майдані Незалежності Блаженніший Владика відслужив молебень на початок доброї справи, по завершенні якого поздоровив киян та гостей міста з наступаючими святами та побажав миру і злагоди кожній родині.

«Крокує до нас святитель Миколай, щоб порадувати нас і наших дітей. Він крокує до нас, у наші оселі, щоб повернути наші душі і серця до любові – любові у домі, любові у родині, любові до ближнього», відзначив він.

Далі до зібрання звернувся Президент України Віктор Янукович, який сказав наступне:

«Сьогодні на головному майдані нашої держави ми запалюємо Новорічну ялинку. Це знак того, що починає крокувати наближення Нового року. Я бажаю вам гарних Новорічних свят, побільше радості та щастя. Бажаю щоб ті сімейні традиції, які збирають родини за святковим столом, завжди укріплювали сім’ю, і тим самим укріплювали державу. Бажаю, щоб наша країна завжди була єдиною і в цій єдиній родині завжди були щастя і достаток».

Кульмінацією вечора стало запалення Митрополитом Володимиром, Віктором Януковичем та Олександром Поповим трьох головних благодійних свічок ярмарку — символи добра, любові та допомоги ближньому. Полум’я для цих свічок було взяте від Благодатного вогню, що його на минулий Великдень привезли з Єрусалима і який постійно зберігається у резиденції Предстоятеля УПЦ, Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Разом із тим на Майдані Незалежності засвітили головну новорічну ялинку України.

Захід відбудеться за благословенням Митрополита Київського і всієї України Володимира та за підтримки Київської міської державної адміністрації і Всеукраїнського благодійного фонду «Дорога майбутнього» і триватиме 25 днів - з 16 грудня до 9 січня.

Нагадаємо, що від часу незалежності України різдвяний ярмарок такого масштабу на головному майдані держави проводиться вперше. Окрім продажу різноманітних ексклюзивних сувенірів, іграшок, продуктів харчування, впродовж місяця на киян та гостей столиці чекатимуть зустрічі з талановитими юними артистами, творчими та професійними дитячими колективами.

Зібрані кошти підуть на потреби дитячих будинків. Крім того, кожен з відвідувачів матиме змогу особисто подарувати сиротам іграшку, залишивши свій подарунок у встановленій на Майдані скрині.

http://orthodox.org.ua/uk/node/8354