Сьогодні, 17 грудня, о 16.30 на Майдані Незалежності відбудеться урочисте відкриття Благодійного різдвяного ярмарку «Три мішечки. Від Миколая до Різдва» та символічне засвічення трьох головних благодійних свічок.

У четвер, 16 грудня, з молебню, який відслужив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Георгій Коваленко у супроводі хору Київської духовної академії та семінарії, почалася робота ярмарку. Після молебню відбулося освячення павільйонів, де вже розпочався продаж сувенірів, ласощів, іграшок та інших товарів.
Сьогодні ж на території ярмарку відкрилася арт-інсталяція «Зірки майбутнього», у центрі якої міститься Різдвяна зірка. Нагадаємо, що її засвітять на святвечір, під час різдвяної вечірньої служби.

«Святкування Різдва у нас завжди пов’язане із зоряним небом. А цю композицію, яку автори назвали «Зірки майбутнього», я сприймаю, як нагадування про те, що над цим Майданом ще має засяяти Різдвяна зірка, – сказав під час відкриття інсталяції протоієрей Георгій Коваленко. – Це буде в майбутньому, 6 січня. Але вже сьогодні ми знаємо, що Різдво неодмінно прийде і Різдвяна зірка неодмінно засяє».
Тим часом підготовка до урочистого відкриття ярмарку ще триває. Продовжують монтувати й інші інсталяції ярмарку, готуються до роботи локації: «Три мішечки», пошта Святого Миколая, тантамареска. Працівники монтують велику сцену, на якій з 17 грудня щодня проходитимуть концерти та майстер-класи.
Тож, запрошуємо киян та гостей міста відвідати урочисте відкриття Благодійного різдвяного ярмарку «Три мішечки. Від Миколая до Різдва» та символічне засвічення трьох головних благодійних свічок, що відбудеться сьогодні на головному майдані столиці о 16:30.
http://orthodoxy.org.ua/tn/node/14729

Відео дня