На Майдані Незалежності у Києві сьогодні почав роботу Благодійний різдвяний ярмарок «Три мішечки: від Миколая до Різдва». Як повідомили УНІАН організатори - Синодальний інформаційно-просвітницькій відділ Української православної церкви, захід триватиме з 16 грудня по 9 січня, і протягом цього терміну збиратиме кошти для семи дитячих будинків України.
Ярмарок підтримали Київська міська державна адміністрація і Всеукраїнський благодійний фонд «Дорога майбутнього».
За повідомленням прес-служби Президента, урочисте відкриття ярмарку та запалення вогнів на Новорічній ялинці відбудеться на Майдані Незалежності завтра, 17 грудня о 16.40.
У церемоній візьмуть участь Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ, голова Київської Міської Державної Адміністрації Олександр ПОПОВ та голова правління Всеукраїнського благодійного фонду «Дорога майбутнього» Любов ПОЛЄЖАЙ. Вони запалять головну благодійну свічку ярмарку - від Благодатного вогню, що сходить кожної Великої Суботи у храмі Гробу Господнього у Єрусалимі.
Як повідомили організатори, гості ярмарку зможуть побачити, як була виготовлена головна благодійна свічка країни, відвідав майстер Ганни ВОВК безпосередньо на місці події. При цьому відвідувачам майстер-класу обіцяють по одній свічечці у подарунок.
«Сьогодні Українська Православна Церква докладає зусиль для відновлення давніх доброчинних традицій. Одна з них - запалення благодійних свічок», - йдеться на офіційному сайті ярмарки «Три мішечки: від Миколая до Різдва» http://svyaterizdvo.in.ua .
На ярмарку можна буде придбати різноманітні ексклюзивні сувеніри, іграшки, продукти харчування.