У неділю, 31 жовтня, відійшов до Господа єдиний рідний брат Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира ― Степан Маркіянович Сабодан. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

1 листопада Первосвятитель звершив Заупокійну Божественну літургію та чин відспівування Степана Сабодана у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили: митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, архієпископи: Вишгородський Павел, Бориспільський Антоній, єпископи: Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ) та духовенство обителі у священному сані.

Відео дня

Поховання Степана Сабодана відбудеться завтра, 2 листопада, у його ріднлму селі - Марківці.

Сабодан Степан Маркіянович народився 1932 року в селі Марківці Летичівського району Хмельницької області. Протягом 40 років працював у місцевому колгоспі ветлікарем. У сім’ї Сабоданів було четверо синів, серед яких Блаженніший Митрополит Володимир наймолодший. Старший брат Степан став для Блаженнішого найдорожчою людиною після того, як в 1989 році померла їхня мама. За її життя уся родина традиційно збиралася у рідному домі Сабоданів принаймні Різдво та Пасху. Коли матері не стало, традицію продовжив Степан Маркіянович.