Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у суботу взяв участь у відкритті храму Преподобної Параскеви Сербської у селі Сербо-Слобідка Ємільчинського району Житомирської області.

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради.

Освячення храму провів Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УПЦ (МП) Володимир.

Відео дня

«Це знакова подія для всіх», - зазначив В.Литвин, відповідаючи на запитання журналістів після завершення церемонії. «Я переконаний, що нас може врятувати лише віра, лише віра може утримати нас у цьому складному непростому житті, - сказав керівник парламенту. - Буде більше віри, - буде менше негативу у нашому житті. Буде більше віри - влада буде більше чути людей, бо й ті, хто у владі, повинні мати віру».

В.Литвин висловив слова щирої подяки всім, хто долучився до спорудження храму, і додав: «Церква - це не просто культова споруда. Це місце спілкування людей, де вони можуть зустрітися, підтримати один одного словом та набратися життєвої наснаги».

Храм Преподобної Параскеви Сербської будувався 8 років на кошти громади. В.Литвин також пожертвував на побудову храму власні кошти.

Предстоятель УПЦ (МП) Володимир вручив В.Литвину за заслуги перед Українською православною церквою Орден Святого апостола Андрія Первозваного.