Кримській єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату відмовлено у видачі дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будівництво собору. Таке рішення ухвалене на сесії Сімферопольської міськради 21 жовтня.

Як повідомляє «Кримське інформаційне агентство», у проекті рішення сказано, що єпархія просить надати ділянку площею 0,4900 га по вул. Київська (район навчально-виховного комплексу «Українська школа-гімназія»).

За виділення землі проголосували лише дев`ять депутатів. У спілкуванні з журналістами мер Сімферополя Геннадій Бабенко заявив, що віросповідання є тонкою справою, і депутати, голосуючи з цього питання, керуються своїми релігійними переконаннями.

Відео дня

Це вже не перша відмова депутатів Сімферопольської міської ради надати дозвіл УПЦ КП побудувати у місті храм. Як РІСУ вже повідомляла, на засіданні, яке відбулося 23 вересня, депутати ухвалили рішення про відмову виділити земельну ділянку УПЦ КП. Тоді депутати аргументували свою позицію тим, що «Київський Патріархат винен у підтримці бандерівців та розколі православ`я».

РіСУ