На виконання рішення Священного Синоду УПЦ (журнал №13 Священного Синоду УПЦ від 26 лютого 2010 року) Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ провів засідання Координаційної ради СІПВ УПЦ, на якому було розглянуто і затверджено Перелік засобів масової інформації, рекомендованих для розповсюдження.

Презентуючи перелік голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ прот. Георгій Коваленко відзначив:

«Відділ рекомендує тільки ті видання, які претендують та гідні називатися загальноцерковними і розповсюджуватися на території всієї Церкви. Визначати перелік єпархіальних та регіональних ЗМІ, рекомендованих до розповсюдження на території єпархій, мають відповідні єпархіальні інформаційно-просвітницькі структури, що діють з благословення правлячих архієреїв.

Відео дня

Запропонований нами список рекомендованих ЗМІ є відкритим і може змінюватися та доповнюватися. Працюючи над списком ми визначили перелік ЗМІ – кандидатів до рекомендації. Це стосується зовсім нових ЗМІ, які не пройшли, так би мовити, випробування часом. Це стосується ЗМІ, які ми вважаємо гідними для внесення до основного списку, але не знаємо, чи є в них бажання загальноцерковного розповсюдження. А також ЗМІ, які не визначилися з періодичністю виходу, або припинили вихід.

Сподіваємося, що всі рекомендовані до загальноцерковного розповсюдження друковані ЗМІ, отримають необхідні реєстрації і підпісний індекс.

А віруючі матимуть орієнтир на якісні і корисні церковні газети, журнали, телепрограми і радіопередачі».

Перелік ЗМІ, рекомендованих Синодальним інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ