23 вересня розпочався архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира до Донецької єпархії.

В аеропорту Донецька Архіпастиря зустрічали: митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, єпископ Горловський і Слов’янський Митрофан, епископ Макіївський Варнава, викарий Донецкой епархии, голова Донецької ОДА Анатолій Близнюк, голова Донецької обласної ради Андрій Шишацький та Донецький міський Голова Олександр Лук’янченко.

Після зустрічі Первосвятитель благословив усіх присутніх та поспілкувався із пресою.

Відео дня

Відповідаючи на одне з питаннь журналістів, Блаженніший Владика відзначив : "Це один із чергових візитів до Донецької єпархії і він пов`язаний із бажанням поспілкуватися із єпископатом, який окормляє єпархію, також з духовенством та віруючими православними людьми. Але на цей раз мій візит пов`язан ще із тим, що ми святкуємо пам`ять усіх преподобних Святогірських. Ми будемо в Лаврі молитися разом з усіма паломниками, монахами і таким чином буде непорушено зв`язок із місцевою Церквою."

24 вересня, Предстоятель Української Православної Церкви відправить Божественну літургію у Свято-Успенській Святогірській Лаврі.

Сайт Донецької єпархії