У Луцьку вшановують Холмську ікону Божої Матері. Ця святиня християнського світу зберігається у Музеї волинської ікони в Луцьку і саме сьогодні, на Різдво Пресвятої Богородиці (Другу Пречисту), православні вшановують Холмський чудотворний образ Діви Марії.

 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ Київського Патріархату, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл закладе сьогодні в Луцьку для дерев’яної церкви на честь цієї реліквії перший камінь собору Холмської ікони Божої Матері. Потім відбудеться проща до Музею волинської ікони та святковий концерт.

Відео дня

 

Крім того, сьогодні у Луцьку відбудеться хресний хід вулицями міста з новописаною іконою Божої Матері, яку нещодавно на прохання митрополита Ніфонта привезли з Афону. Захід пройде з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. Розпочнеться хресний хід від Свято-Покровського кафедрального храму Луцька і завершиться біля Хресто-Воздвиженського храму Луцька (район Теремно), де відбудеться урочиста всенічна з нагоди принесення ікони, а вранці Божественна Літургія архієрейським чином. Написана ікона залишиться назавжди у цьому храмі.