31 серпня, у день пам`яті святих мучеників Флора та Лавра, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Свято-Вознесенський Флорівський жіночий монастир столиці, де у головному храмі обителі звершив Божественну літургію.

Його Блаженству співслужили: секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископ Васильківський Пантелеімон, а також священнослужителі монастиря і столиці.

На малому вході Блаженніший Владика нагородив настоятельку обителі ігуменю Антонію (Фількіну) орденом Великомучениці Варвари І-го ступеню. Матушка-ігуменя в цей день відзначила 25-річчя свого призначення настоятелькою Флорівської обителі. Також за заслуги на ниві Церковній і у зв’язку із 15-річчям хіротонії, Архіпастир нагородив священнослужителя монастиря протоієрея Євгенія Запорожця орденом Святителя Димитрія Ростовського.

Відео дня

Під час відправи з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира була звершена дияконська хіротонія співробітника Відділу Зовнішніх Церковних Зв’язків УПЦ Ростислава Воробія.

Після Літургії Первосвятитель відправив подячний молебень та підніс свої Первосвятительські молитви до мучеників Флора та Лавра, після чого привітав прихожан із престольним святом та побажав молитов та допомоги святих угодників у справі спасіння. Також Блаженніший Владика поздоровив настоятельку обителі матушку Антонію із ювілеєм та побажав довгих років життя, кріпості та мудрості у керуванні ввіреним їй монастирем.

http://orthodox.org.ua/uk/node/7646