24 серпня, у день 19-річниці Незалежності України, Блаженніший Митрополит Володимир відправив молебень на площі перед Свято-Успенським собором Києво-Печерської Лаври. Про це повiдомляє офiцiйний сайт УПЦ.

Підносячи подячні молитви до Бога, Владика Володимир попросив у Всевишнього благословення та благополуччя для Української держави, її народу і керівництва.

За богослужінням молився Президент України Віктор Янукович, прем’єр-міністр України Микола Азаров, голова Верховної Ради України Володимир Литвин, вітчизняні урядовці, парламентарі та інші високопосадовці.

Відео дня

Після молебню Архіпастир побажав Президенту України Божої допомоги і успіхів у керуванні нашою державою та процвітання і розвитку нашій країні:

«Нехай же Господь береже Вас, Вікторе Федоровичу, від усілякого лиха захищає, нехай дає сили і розум і добре серце, щоби творити ту добру справу, на яку поставив Вас наш народ і Сам Господь. Нехай буде з Вами допомога Божа нехай над нашою Україною завжди буде благословення Господнє на процвітання, подальший розвиток її та всіх громадян», - зокрема відзначив він.

В свою чергу Голова держави звернувся до присутніх словом, у якому привітав присутніх із Днем незалежності:

«Ми сьогодні молились, щоб Господь дарував нам мир і щастя нашому народові. Я вірю, що ми зможемо власними руками побудувати сильну державу, якою ми будемо пишатися і яку будуть поважати в світі. Я знаю, що без віри в нашого Господа Бога не можливо нічого зробити. Тому будемо молитися, щоб Він дарував нашій державі спокій, а нам усім розуміння і бажання жити в мирі та сильній країні », - зазначив Президент України Віктор Янукович.