У ще незавершеному та єдиному в Україні храмі на честь Різдва Святого Святителя й Чудотворця Миколая, що в Лемешівському монастирі (с.Лемешівка Калинівського району Вінницької області) відбувся перший молебень.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі Вінницької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату.

11 серпня 2010 року в ще незавершеному храмі був відслужений перший молебень із акафістом Святителю Миколаю, а після цього була звершена Божественна літургія в головному Іоанно-Богословському храмі обителі, після якої хресна хода на чолі з настоятелем архімандритом ФЕОДОСІЄМ уперше обійшла навколо нового храму.

Відео дня

Отець ФЕОДОСІЙ поздоровив всіх, прибулих розділити радість торжества священнослужителів і мирян зі святом і виразив віру в те, що молитвами Святителя Миколая, його храм буде незабаром добудований.

У Вінницькій єпархії також повідомили, що на початку 2010 року настоятель Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, що в с. Лемешівка Калинівського району Вінницької області, архімандрит Феодосій (ШКЛЯРУК) звернувся до архієпископа Вінницького й Могилів-Подільського Симеона за благословенням на будівництво трапезного храму на честь Різдва св. Миколая в Лемешівському монастирі.

Благословення від архієрея було отримано й незабаром почалася підготовка проектної документації й одночасно будматеріалів.

Наразі у храмі зведені фундамент із цокольним поверхом та стіни.