У Херсонській області на базі Свято-Григоріївського чоловічого монастиря (с. Червоний Маяк, Бериславський район) організовано Православний дитячий табір відпочинку «Ковчег».

Як повідомляє прес-служба УПЦ МП, добродійний Православний дитячий табір відпочинку організовується вже третій рік поспіль з благословення єпископа Новокаховського і Генічеського ІОАСАФА.

Цього року табір був організований на базі Свято-Григоріївського Бізюкового чоловічого монастиря. Ініціатором і організатором відпочинку для дітей став єпархіальний відділ у справах сім`ї спільно з громадською організацією «Православний батьківський комітет» (ПБК) м. Каховка.

Відео дня

Цього року табір приймає у дві зміни 50 дітей з різних куточків України. Духовну опіку дітей здійснюють насельники обителі і педагоги каховських загальноосвітніх шкіл.

Цей табір покликаний дати дітям можливість повноцінного відпочинку і оздоровлення в літній період, а також сприяти глибшому і осмисленому залученню дітей до церковного життя.

Організація життя православного табору - відповідно до церковного устрою: загальні вранішня і вечірні молитви, молитви до трапези і після трапези, читання житій святих під час трапези і причащання Святих Христових тайн.

Довідка УНІАН. Свято-Григоріївський чоловічий монастир офіційно заснований в 1803 році.

Проіснував до середини літа 1922 року, проте після остаточного встановлення радянської влади, монастир припинив своє існування.

З 1992 рік відбувається відродження монастиря.

Монастир перебуває в юрисдикції УПЦ МП (Новокаховська і Бериславська єпархія).