Наприкінці квітня Вінницьку єпархію відвідала знімальна група «Православної енциклопедії» на чолі з відомим московським священиком Олексієм Умінським, які зняли фільм про Вінницьку єпархію.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі Вінницької єпархії.

У знятій стрічці розповідається про святині Вінницької єпархії, її минуле й сьогодення, про її віруючих людей – священиків і мирян, які моляться, трудяться, виховують підростаюче покоління, відроджують храми, долають наслідки розколу під благодатним покровом Православної Церкви.

Відео дня

«Православна Енциклопедія у Вінницькій єпархії. Ми починаємо її в Іосафатовій долині. Вона названа так в пам’ять біблейської Іосафатової долини, з якої, за древнім переданням, повинен розпочатися Страшний суд. Це дивне місце скрізь заставлене хрестами. Традиція ставити тут хрести бере свій початок у 1923 році, коли пастуху Якову і пастушці Харитині явилася Божа Матір і сказала: "Христа славте - хрести ставте!" – цими словами розпочинає стрічку ведучий о. Олексій і далі знайомить глядачів із Вінниччиною та її духовними перлинами.