У Свято-Троїцькому храмі села Виблі Куликівського району перебуває чудотворний мироточивий образ Божої матері "Уміленіе" (Серафимо-Дівєєвська). Як повідомляє інформаційний сайт "Чернігів для туриста", святий образ Богородиці "Умілєніє" – особливо шанований у православ’ї. Ця ікона була келійною іконою преподобного Серафима Саровського, який називав її "Всіх радощів Радість". Перед нею він і помер. Віруючі стверджують, що сила чудотворного образу настільки велика, що тисячі людей після молитви перед ним зціляються від тяжких хвороб.
Серафимо-Дівєєвський образ має хоча й коротку, але дуже незвичайну історію. У 1994 році Віктор РЕМЕЗОВ (пізніше – інок Іосиф), зайшовши з дружиною Наталією у магазин "Дитячий світ", де придбав два прострочених календарі із зображенням ікони преподобного Серафима Саровського, які повісив у себе в будинку. Через 5 років, на початку листопада 1999 року, о 3-ій годині ночі Наталія Миколаївна відчула пахощі, що йшли від ікони. Подружжя вирішило поставити ікону в рамку, а перевернувши її, побачили, як з іншої сторони проступив образ Божої Матері.
Після того, як вони покликали священика і заспівали акафіст, ікона замироточила. Вона мироточить і до сьогодні, окрім періоду Великого посту. Мироточать також поставлені перед нею ікони паломників, хліб і вода. Крім того, з образом "Умілєніє" пов’язано багато випадків зцілення важкохворих.
Святий образ Божої матері “Уміленіе” у Куликівському районі зустрічала православна громада села та настоятель Свято–Троїцького храму о. Іоанн (МАЛЕТИЧ).