В м. Бар Вінницької області заснований скит Браїлівського жіночого монастиря, куди буде перенесена чудотворна Барська ікона Пресвятої Богородиці.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі Вінницької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Згідно з розпорядженням та з благословення архієпископа Вінницький і Могилів-Подільський СИМЕОНА, скит засновано на честь Барської ікони Пресвятої Богородиці у м. Бар.

Відео дня

З моменту підписання розпорядження скит передається у відання Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря і його настоятельки ігумені Антонії (СТЕЦЕНКО). Саме під її керівництвом має бути завершено будівництво корпусів для сестер.

Владика СИМЕОН повідомив, що як тільки у новозбудованому корпусі поселяться черниці і в скиту розпочнеться повноцінне літургійне життя, тобто будуть звершуватися щоденні богослужіння, до скиту буде перенесена чудотворна Барська ікона Пресвятої Богородиці, яка нині перебуває у парафіяльному храмі м. Бар. Орієнтовно завершення будівництва планується на другу половину осені.