Ковель з нагоди 700-річчя від дня заснування отримав орден Великомученика Юрія Переможця. Від імені Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета його вручив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл за відродження православних традицій та утворення єдиної помісної Української Православної Церкви. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Ковельської міської ради.

 

Загалом у програмі святкування були різноманітні культурно-мистецькі та спортивні заходи. У приміщенні культурно-просвітницького центру урочисто відкрито виставку місцевих художників, присвячену рідному місту. Традиційний парад мистецьких та спортивних колективів міста продовжив святкову програму на центральній площі міста. Паралельно із заходами, про які вже йшлося, на центральних вулицях, у парку відбувались і інші цікаві, колоритні дійства: концерт мистецьких колективів, виставка-розпродаж товарів підприємств міста, ярмарка народних майстрів, народні гуляння. На завершення всі, хто був присутній на площі, танцювали «Ковельський вальс» під супровід неофіційного гімну міста «Пісні про Ковель».

Відео дня

 

*** Поселення Ковлє виникло в часи військових походів Данило Галицкого 1238-40 рр. Перша письмова згадка про це село датується 1310 р., а наприкінæ 15 століття Ковлє було подароване князю Михайлу Сангушковичу королем Олександром.