Єпископ Чернігівський і Ніжинський ІЛАРІОН звершив освячення храму на честь святителя Миколая, архиєпископа Мир Лікійських, чудотворця та першу Божественну літургію в церкві у смт. Парафіївка Ічнянського району. Про це УНІАН повідомила прес-служба Чернігівської єпархії.
Під час богослужіння керуючому Чернігівської єпархії УПЦ Київського Патріархату співслужили настоятель храму священик Володимир БЕЛЬСЬКИЙ, благочинний Ніжинського району протоієрей Сергій ЧЕЧИН та священнослужителі благочиння.
По закінченні чину освячення храму єпископ Іларіон подякував усім, хто доклав зусиль задля утворення нового Божого храму. Зокрема, за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ ІЛАРІОН нагородив Патріаршими благословеннимим грамотами голову Парафіїївської сільської ради Валентину КАРПЕНКО та головного лікаря Ічнянської районної лікарні Дмитра ІВАСЮКА, які доклали всі зусилля для того, щоб у Парафіївці з’явився храм. Свято-Миколаївський храм наразі розташований у центрі села, але у пристосованому приміщенні. Жителі Парафіївки вірять, що цей храм – тимчасовий, а згодом у селі буде побудовано новий типовий храм на честь угодника Божого Миколая.
Свято-Миколаївський храм у Парафіївці раніше існував, але у 1936-37 роках він був зруйнований.