Предстоятель Української Православної Церкви Блаженіший Митрополит Володимир здійснив чин освячення храму на честь Покрови Божої Матері в селі Піски Васильківського району Київської області.

Як повідомляє сайт УПЦ, йому співслужили єпископи: Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля), Васильківський Пантелеімон, Запорізький і Мелітопольський Іосиф, а також духовенство регіону.

Після освячення Архіпастир звернувся до присутніх зі словами настанови, а також відзначив благодійників і ктиторів новозбудованого храму церковними орденами та благословенними грамотами.

Відео дня

«Господь дає нам різноманітні можливості звернутись до Нього, якщо не об’єднуватись із Ним, а краще шукати єдності із Ним, бо Він в нас, а ми в Ньому. Ми віримо, що на землі дана нам така можливість, на честь заслуг та страждань Христа Спасителя. І ми віримо, що Його присутність скрізь є, аби ми тільки хотіли відчувати Його, аби ми тільки звертались до Нього, аби поклали свою надію на Його святу волю, то все б було краще в житті, ніж насправді воно є. Ми віримо, що в цьому місці завжди перебуватиме благодать Господня, де люди зможуть каятись за прощення своїх гріхів, причащатися, щоб бути з Богом навіки і мати Його як джерело життя, благодаті, істини і вічного спасіння», - сказав зокрема він.

Також за богослужінням молилися керівники Васильківської райдержадміністрації, які передали у новозведений храм образи Пресвятої Богородиці.

Цей храм з`явився на околиці Василькова недавно. Будували його 7 років. Поки йшли роботи, парафіяни збиралися на богослужіння спочатку у звичайній хаті, потім у школі, і на решті у капличці на церковному подвір`ї. Тож на відкриття великого храму чекали як на справжнє свято.