На Чернігівщині вшанували пам`ять святителя Іоанна (МАКСИМОВИЧА)
Чернігів, 25 червня, УНІАН

На Чернігівщині вшанували пам`ять святителя Іоанна (МАКСИМОВИЧА). Про це УНІАН повідомила прес-служба Ніжинської єпархії.  
У день пам’яті святителя Іоанна МАКСИМОВИЧА, митрополита Тобольського і Чернігівського чудотворця, преосвященніший єпископ Ніжинський і Прилуцький ІРИНЕЙ звершив Божественну літургію в Петропавлівському храмі Благовіщенського монастиря міста Ніжина.
Його Преосвященству співслужили духовенство Ніжинської і Чернігівської єпархій.
Владика звершив хіротонію випускника Чернігівського духовного училища Олександра ЯРЕМЕНКА у диякона.
Після завершення Божественної літургії відбулася хресна хода центром міста з частками мощей святителя Іоанна Тобольського і преподобного Агапіта Печерського.
ІРИНЕЙ поздоровив усіх зі святом, і підкреслив, що жителі міста повинні бути щасливі з того, що мають такого великого земляка як святитель Іоанн. "Відзначаючись особливою любов’ю до стражденних і знедолених, святитель ще за життя був прославлений від Бога особливим даром допомагати людям", - підкреслив єпископ.
Він також зауважив, що більшість людей на богослужінні відчули незриму присутність святого угодника Божого. "Навіть погодні умови змінилися на краще, коли хресна хода зі святими мощами вийшла з храму на вулиці міста, де народився святитель", - сказав ІРИНЕЙ.