У Музеї біблійного мистецтва (Нью-Йорк, США) відкрилася виставка «Слава України: Святі образи XI–ХІХ ст.»

Як повідомляє сайт УПЦ, на виставці представлені найкращі сакральні мистецькі твори з колекції Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, що презентує вагомий пласт самобутньої історії України – від часів Київської Русі до середини ХІХ ст. До експозиції увійшло унікальне церковне начиння: ікони, давні хрести, потири, дароскарбниці, літургійні тканини та книги в коштовних оправах – справжні витвори мистецтва.

Цей музейний проект має на меті представити широкій американській аудиторії найкращі зразки української духовної та матеріальної культури, пожвавити діалог між нашими народами. У відкритті виставки взяла участь делегація на чолі з міністром культури і туризму України Михайлом Кулиняком. До складу делегації увійшли генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Марина Громова, представники Української Православної Церкви.

Відео дня

Проект реалізується з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира (Сабодана).

***Музей Біблійного мистецтва, що приймає виставку, презентує мистецькі твори на біблійну тематику ― скульптуру, графіку різних стилів, художніх шкіл і течій, предмети релігійного мистецтва, організує тимчасові виставки, тематичні заходи та впроваджує освітні програми.

Виставка у Нью-Йорку триватиме до 12 вересня 2010 року.