Предстоятель Української Православної Церкви звернувся до керівників держави з проханням допомогти жителям села Новоживотів Вінницької області вирішити питання проведення газифікації осель.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Парафіяни Свято-Покровського храму Тульчинської єпархії УПЦ, що у селищі Новоживотів Оратівського району Вінницької області, звернулися до Предстоятеля Української Православної Церкви з проханням клопотатися перед керівництвом держави та області щодо питання добудови АГРС «Новоживотів», що дасть змогу газифікувати оселі не тільки новоживотівчан, а й жителів більше десяти інших сіл району.

Відео дня

Підтримуючи звернення вірних Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Володимир направив відповідні листи до Президента, Прем’єр-міністра України, головам Вінницької та Черкаської ОДА та голові правління НАК «Нафтогаз України».

У середині 80-х років минулого століття через територію Новоживотівської сільської ради Оратівського району Вінницької області було прокладено магістральний газопровід «Уренгой — Помари — Ужгород». З часом колгосп імені Свердлова та його правонаступник КСП «Промінь» почали перейматися питаннями газифікації села, зокрема замовили проектну документацію, закупили обладнання для автоматизованої газорозподільної станції. На жаль, господарство збанкрутувало. Роботи поновилися лише у 2000 році. Водночас жителі села, об`єднавшись у кооператив, зробили відвід від АГРС до села, проклали власним коштом вуличну мережу.  З травня 2008 року новоживотівчани регулярно зверталися з письмовими проханнями до представників влади, просячи вирішення питання про завершення будівництва АГРС. Проте питання залишається невирішеним й до нині.