В Українській Православній Церкві вбачають важливу роль православних журналістів у врегулюванні спорів, що виникають навколо церковного майна.

Про це в інтерв’ю інтернет-виданню “Глас народу” сказав Благочинний Київської єпархії УПЦ у справах монастирів архімандрит Феодосій Снегирьов.

“Якщо говорити про те, як ми пояснюватимемо суспільству прагнення вирішити майнові спори стосовно монастирського майна, то тут багато що залежить від намісників і духовенства монастирів. Робити це треба вже зараз. Так можна буде вирішити завдання локально. А якщо говорити про загальноукраїнський рівень, роз`яснення людям через ЗМІ про те, що насправді відбувається, коли монастир звинувачують в тому, що він захоплює землі або приміщення - я думаю, що це вже завдання православних журналістів православних ЗМІ”, - зазначив архімандрит, відповідаючи на запитання, що стосувалося основних завдань новоствореного Благочиння у справах монастирів.

Відео дня

При цьому він додав, що “якщо потрібна буде допомога канцелярії Благочиння у справах київських монастирів, ми обов`язково цю допомогу надаватимемо”. “Ми завжди прагнемо дати об`єктивну картину подій, але наша функція все-таки - адміністративна. Тому мені здається, що правдиве висвітлення суперечок з питань монастирського майна - це більше робота журналістів, і тих людей, які надають інформацію про справи Церкви”, - наголосив о.Феодосій і додав: “Тому тут багато що залежить від позиції православних журналістів”.

Відповідаючи на запитання стосовно планів на майбутнє він зазначив: “у нас їх поки немає, лише намічений вектор діяльності Благочинного у справах монастирів”

“Наші завдання, у тому числі і на найближчий час, визначатиме Предстоятель нашої церкви - митрополит Київський і усієї України Володимир. Зараз ми чекаємо його благословення, яке ось-ось отримаємо, а потім старатимемося, у міру наших сил, і з Божою допомогою, здійснювати покладені на нас завдання”, - підкреслив о.Феодосій.

Як повідомляв УНІАН, в Українській Православній Церкві 2 червня розпорядженням Митрополита Київського і всієї України Володимира заснована нова посада - Благочинного Київської єпархії у справах монастирів. На цю посаду Предстоятель призначив архімандрита Феодосія Снегирьова.