Благочинний Київської єпархії УПЦ у справах монастирів архімандрит Феодосій Снегирьов сподівається налагодити конструктивну співпрацю в місцевою владою

Про це він сказав в інтерв’ю інтернет-виданню “Глас народу”.

“Позаяк монастирська єпархіальне благочиння з благословення Митрополита Володимира виконуватиме координуючу діяльність серед монастирів Києва і Київської області, то ми сподіваємося налагодити конструктивні контакти і з міською владою, і з управлінням земельних ресурсів”, - сказав Благочинний, відповідаючи на запитання журналіста. При цьому архімандрит зазначив, що планується допомагати намісникам монастирів консультаціями у тому числі і з майновий та земельних питань.

Відео дня

Стосовно земельних суперечок то, на думку архімандрита Феодосія, у наш час це звичне явище. “Адже будь-який монастир - це осередок духовного життя. Вони завжди були острівцями духовності для віруючих людей. А там, де багато благодаті, завжди трапляються спокуси. Оскільки ворог роду людського любить шкодити, особливо людям, які щиро моляться. Тому ці спокуси  - суперечки, конфлікти - найчастіше і виникають поряд з монастирями. У тому числі і претензії на монастирські землі, і всілякі перешкоди чиновників, коли монастир хоче вселитися в приміщення, що історично і законно належало йому до революції. Тому такі проблеми виникали в історії завжди, виникають зараз, виникатимуть і в майбутньому”, - висловив упевненість Благочинний і додав: “А наша функція – сприяти врегулюванню таких конфліктів. Тому ми безпосередньо і звертатимемось до міської влади з відповідними клопотаннями щодо монастирів”.

Як повідомлялося, в Українській Православній Церкві 2 червня розпорядженням Митрополита Київського і всієї України Володимира заснована нова посада - Благочинного Київської єпархії у справах монастирів. На цю посаду Предстоятель призначив архімандрита Феодосія Снегирьова.