УПЦ зарахувала до лику місцевошанований святих архієпископа Афанасія Полтавського (Мгарського).

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, відповідне рішення ухвалено на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви, що відбувся у Харкові 28 травня під головуванням Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Синод УПЦ заслухав рапорт преосвященного Іоанна, архієпископа Херсонського і Таврійського, голови Комісії з канонізації святих УПЦ про причислення до лику місцевошанованих святих Полтавської єпархії архієпископа Афанасія (Вольховського). Відтак, було вирішено благословити для місцевого прославлення та шанування архієпископа Афанасія (Вольховського). Синод затвердив іконописне зображення Святителя Афанасія Полтавського, Мгарського. Відтепер останки Святителя Афанасія Полтавського, Мгарського, якщо такі є, вважатимуться святими мощами.

Відео дня

Також установлено звершувати пам`ять Святителю Афанасію Полтавському, Мгарському 1/14 січня.

Окрім того, на засіданні Синоду було затверджено Положення про канонізацію святих Української Православної Церкви, розроблене та представлене на розгляд Синоду Комісією з канонізації святих УПЦ (журнал №24). Затверджений текст Положення буде направлено всім Преосвященним УПЦ.