У Криму 6 червня - в день Усіх святих, що в землі Руській просяяли, - відбудеться Хресна хода зі сходженням від Ангарського перевалу на гору Святого Іоанна (Пахкал-Кая). Про це УНІАН повідомили в прес-службі Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ.

Хресна хода з благословення Митрополита Сімферопольського і Кримського ЛАЗАРЯ пройде до місця, де стояв древній православний храм.

Гора Святого Іоанна (Пахкал-Кая) - безліса гора з шоломоподібною скелястою вершиною. Це одна з вершин головної гряди Кримських гір. На ній під час Великої Вітчизняної Війни був розташований партизанський пост спостереження за дорогою Сімферополь-Алушта, і досі ще збереглися камені фундаменту середньовічної церкви-фортеці. На цій горі православні паломники відвідають розвалини древнього монастиря, освяченого багато років тому в ім`я святого пророка Іоанна Предтечі, і візьмуть участь у водосвятному молебні.

Відео дня

У Хресній ході візьмуть участь священнослужителі канонічної Православної Церкви прихожани храмів Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ, військовослужбовці, козацтво, православна молодь Криму і усі охочі.