Українська Православна Церква відкрила три нові монастирі.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, відповідне рішення ухвалено на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви, що відбувся у Харкові 28 травня під головуванням Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Зокрема, як йдеться у матеріалах Журналу №28, Синод благословив відкриття Свято-Георгіївського чоловічого монастиря в с.Заболотне Іршавського району Закарпатської області. Також ухвалено рішення затвердити намісником Свято-Георгіївського чоловічого монастиря ігумена Серафима (Вегеша).

Відео дня

Заслухавши рапорт Преосвященного Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, Синод благословив відкриття чоловічого монастиря на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова в с.Сільце (урочище «Пчолинок») Іршавського району Закарпатської області (журнал №29).

Відповідно до рапорту Преосвященного Єлисея, єпископа Бердянського і Приморського Сиод благословив відкриття Свято-Серафимівського жіночого монастиря в селищі Комиш-Зоря Куйбишівського району Запорізької області (журнал №30).

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України взяли участь митрополити Харківський і Богодухівський Никодим, Одеський та Ізмаїльський Агафангел, Луганський і Алчевський Іоанникій, Чернівецький і Буковинський Онуфрій; архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Херсонський  і Таврійський Іоанн, Мукачівський і Ужгородський Феодор, Білоцерківський і Богуславський Митрофан та єпископ  Сєверодонецький  і Старобільський Агапіт.