У Луцьку під час І Всеукраїнського фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст» для обездолених дітей зібрали 160 тис. грн. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Волинської єпрхії УПЦ. Фестиваль відбувся 30 травня, напередодні Міжнародного дня захисту на стадіоні «Авангард» з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.

 

Організатором заходу виступила Волинська єпархія УПЦ на чолі з керуючим єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Нифонтом.

Відео дня

 

Цього дня у всіх храмах єпархії відбулися Богослужіння за здоров’я дітей. У Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька урочисте Богослужіння з благословення митрополита Ніфонта очолив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій КОВАЛЕНКО.

 

Розпочався фестиваль на стадіоні «Авангард» молитвою «Царю Небесний» у виконанні студентів Волинської Духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра МУЛЯРА. Відкрив фестиваль промовою митрополит Ніфонт. Після слів архіпастиря у небо випустили голубів. Як зауважили ведучі фестивалю, голуби являються з давніх-давен на землі символом миру і чистоти. На зорі християнської ери голуб став символом Святого Духа, сила Якого здатна переродити людину духовно, розкрити її для милосердя, віри, надії та любові.

 

Цього дня виступили також багато виконавæв, хорів світських та церковних, котрі своїм співом прикрасили фестиваль. Під час дійства перед стадіоном були організовані для дітей конкурси та вікторини, працювала виставка дитячих творчих ро¦т. Розважали дітвору запрошені на дитячий ігровий блок фестивалю клоуни. Також в рамках фестивалю можна було придбати творчі роботи дітей сиріт, інвалідів і виручені кошти будуть передані безпосередньо авторам ро¦т з обмеженими можливостями. Владика Ніфонт учасникам дитячого дійства дарував солодощі.

 

Завершився фестиваль концертним виступом відомих артистів України, котрі відгукнулися на запрошення організаторів, і своїм чудовим співом прикрасили благодійний фестиваль. Зокрема, волиняни побачили і почули спів народної артистки України Ніни МАТВІЄНКО. Перед глядачами виступили і народні артисти України Василь ЧЕПЕЛЮК, Павло ДВОРСЬКИЙ, народні артисти Білорусії Ядвіга ПОПЛАВСЬКА і Олександр ТИХАНОВИЧ (ВІА «Вєраси» . Народним артистам архіпастир подарував ікони Волинської Божої Матері.

 

На закінчення дійства владика Ніфонт оголосив суму зібрану під час фестивалю – це 160 тисяч гривень. „Під час самого фестивалю було зібрано 50 тисяч гривень. По храмах Волинської єпархії УПЦ напередодні зібрали 64 тисячі гривень. І таємні благодійники додали 46 тисяч гривен. Разом – це велика сума грошей для дітей, котрі потребують нашої допомоги. Ми щиро вдячні лауреатам фестивалю, меценатам та всім, хто долучився до сьогоднішнього свята Любові, Милосердя і Доброти – І Всеукраїнського благодійного фестивалю „Волинський благовіст”...”, - повідомив митрополит Ніфонт.