Перебуваючи на Волині, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив нові дзвони новозбудованого храму Святої Трійці в с. Липини Луцького районного деканату. Святійшого владику супроводжували архієпископ Луцький і Волинський Михаїл та канцлер протоієрей Микола Цап. Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП

 

Як зазначено в повідомленні, після освячення Патріарх сказав: „Я дивуюся, які гарні храми будуються у нас нині в Україні. Ми повинні бути вдячні Богові, що живемо у час, коли храми не руйнують, а навпаки – будують. До того ж ще й не просто будуються, а наповнюються вщент людьми...”.

Відео дня

 

Потому Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив храмовий празник кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Під час Божественної Літургії та хресного ходу навколо головної святині єпархії з ним співслужили: архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, єпископи Кіровоградський і Голованівський Марк та Вінницький і Брацлавський Онуфрій, декани єпархії, намісники монастирів й інші священнослужителі.

 

Вітаючи волинян зі святом, Святійший виголосив проповідь про День Святого Духа, а саме як Його дія перероджувала людей у минулому та сьогодні. За словами Його Святості, благодать Святого Духа необхідна й для володіння даром віри, бо лише завдяки міцній вірі людина здатна повірити в чудо. Насамкінець Патріарх Філарет нагадав усім, що «святкуючи зішестя Святого Духа на апостолів, потрібно дивитися на це не тільки як на давноминулу подію, а як на подію, яка діє і буде діяти до кінця віку».