На території Київського університету права Національної академії наук України відбулося освячення наріжного каменю на місці побудови храму Святого Нестора Літописця.

Освячення провів предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Митрополит Київський і всія України ВОЛОДИМИР, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської міської державної адміністрації.

За даними заступника голови КМДА Віталія ЖУРАВСЬКОГО, храм на території університету з’явиться вже за два роки.

Відео дня

«Київський університет права - один з найкращих вищих навчальних закладів, що готує правників. Мабуть, кожен погодиться з тим, що фаховий юрист має не лише добре знати закони, а й бути чесною та доброю людиною. Для того, аби виховувати майбутніх вершителів правосуддя у дусі загальнолюдських християнських цінностей, на території університету буде збудовано храм», - розповів В.ЖУРАВСЬКИЙ.

Він додав, що будівництво культових споруд на території вищих навчальних закладів – не поодинокий випадок. Вперше церкву на честь ікони Божої Матері «Єрусалимської» було збудовано на території Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва .

«Нам дуже приємно, що на території вищих навчальних закладах, за рішенням педагогічного колективу, професорсько-викладацького складу, за проханням студентів зводяться храми. Це дуже важливий крок на шляху відродження духовності і моралі в українському суспільстві», – зазначив В.ЖУРАВСЬКИЙ.