Архієпископ Берлінсько-Германський та Великобританський Марк (АРНД) з одноденним візитом відвідав Чернігів.
Як передає кореспондент УНІАН, архієпископ побував у кафедральному Свято-Троїцькому соборі, а також зустрівся у міській раді з Чернігівським міським головою Олександром СОКОЛОВИМ. Під час офіційної зустрічі у міськраді його високопреосвященство супроводжував архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський АМВРОСІЙ.
Як повідомив владика Марк журналістам, він перебуває в Україні у складі делегації Руської Православної церкви Закордоном, яка прибула до Києва з іконою Курсько-Корінної Божої Матері.
Мету відвідання Чернігова архієпископ Берлінсько-Германський та Великобританський пояснив як втілення своєї давньої юнацької мрії.
"Свого часу я вивчав славістику, а у давньоруській літературі без Чернігова просто не обійтися. Для мене радість і честь, що зміг вклонитися чернігівським святим", - сказав владика Марк.
У ході спілкування з міським головою йшлося про розвиток духовності у Чернігові, а також зміцнення контактів з православними віруючими з інших країн, які мають бажання та цікавість прибути до обласного центру Чернігівщини як паломники.
"Наше місто – православне, а його розвиток у минулому і сьогодні безпосередньо пов`язаний з утвердженням духовності та віри", - сказав міський голова.
О.СОКОЛОВ також підкреслив, що у Чернігові створюються усі умови для рівноправного розвитку різних конфесій. На сьогодні у місті налічується 58 релігійних громад, що представляють 28 конфесій. Переважна більшість чернігівців є православними.