У Чернігові з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира перебувають мощі Блаженної Матрони Московської. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Чернігівської єпархії.
До 17 травня мощі знаходитимуться у Свято-Троїцькому кафедральному соборі УПЦ МП Чернігова, а з 17 травня до 4 червня побувають у православних храмах районних центрів області.

*** Блаженна стариця Мотрона почиталася вже за життя як провидиця і чудотвориця. Мотрона Никонова народилася 9/22 листопада 1881/1885 року у Росії у селі Себіно Єпіфанського повіту (нині Кимовського району) Тульської губернії, вона була четвертою дитиною в сім`ї. Батьки Наталія і Дмитро Никонові спочатку хотіли залишити сліпу доньку в притулку, але мати передумала після того, як їй наснився незвичайний сон: біла пташка надзвичайної краси, але сліпа, сіла на її груди. Наталія Никонова вирішила, що сон був віщий.
Уже у 8 років Мотрона лікувала і передбачала майбутнє. У 16 років у неї віднялися ноги. Після революції 1917 року Мотрона і її подруга Лідія Янкова лишилися без притулку і шукали роботу в місті. Близько 1925 року Мотрона перебралася до Москви, можливо, слідуючи за своїми братами. Жила де доведеться – у друзів і знайомих, але не у своїх братів, оскільки обидва були комуністами. Окрім всього іншого, вона передбачила свою смерть за 3 дні, продовжуючи приймати людей в свої останні дні. Померла 2 травня 1952 року і була похована на Даниловському кладовищі в Москві. Могила матушки Мотрони стала місцем неофіційного паломництва.
У 1998 році перепохована на території Покровського монастиря.
У 1999 році канонізована як московська свята. У жовтні того ж року відбулася всецерковна канонізація.