Прибуття Митрополита Схід-Американського та Нью-Йоркського Іларіона, Першоієрарха Руської Православної Церкви Закордоном, очікується ввечері 7 травня. Про це повідомляє «Православіє в Україні».

В аеропорту «Бориспіль» високого гостя зустрічатиме Керуючий справами Української Православної Церкви, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон та Голова Служби Протоколу Київської Митрополії протоієрей Валерій Кравець. Цього ж вечора делегація РПЦЗ зустрінеться з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром в резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви.

У суботу, 8 травня, Митрополит Іларіон візьме участь у Вечірньому богослужінні. Після Божественної літургії в неділю, 9 травня, гість відбуде до міста Володимир-Волинський, де 10-11 травня проходитимуть урочистості з нагоди святкування 850-рірря Свято-Успенського кафедрального собору єпархії.

Відео дня

13 травня Митрополит Іларіон разом із Блаженнішим Митрополитом Володимиром та священоначаллям Української Православної Церкви зустрічатиме Курсько-Корінну ікону Божої Матері в храмі Всіх Святих, на місці будівництва Свято-Воскресенського кафедрального собору нашої Церкви.

До 20 травня Першоієрарх РПЦЗ візьме участь у низці заходів, приурочених до його візиту, серед яких зокрема заплановано відвідання монастирів столиці, а також зустріч із викладачами та студентами Київських духовних шкіл.