Преосвященний Іосиф, єпископ Запорізький і Мелітопольський виступив від імені кліру і прихожан Запорізької єпархії Української православної церкви з протестом проти ініціативи зведення пам`ятника Сталіну у місті Запоріжжя, інформує «Репортер Запоріжжя».

Єпископ Іосиф зазначив, що «фігура «вождя народів» неоднозначно приймається в сучасному суспільстві. Не слід і забувати тих людей - а більшість з них були православними - яких було репресовано, замучено в застінках НКВД, серед них були і православні пастирі».

Крім того, як повідомляє прес-служба Запорізької єпархії, відповідний рапорт було відправлено преосвященним Іосифом на ім’я Блаженнійшого Митрополита Володимира, в якому сказано: «Як правлячий архієрей увіреної мені Запорізької єпархії вважаю своїм обов`язком від імені чад Української православної церкви висловити протест про неприпустимість даного заходу, оскільки ця акція є образою релігійних почуттів багатьох тисяч віруючих запоріжців. Щиро сподіваюся, що думку церкви буде взято до уваги ініціаторами встановлення пам`ятника і вона послужить мирному розв’язанню даної проблеми».

Відео дня