На Волині монахи заснували скит Святого Духа. 28 квітня в день Переполовення П’ятдесятниці, чоловічий монастир Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату заснував скит Святого Духа, який розташовано неподалік обителі. Скитоначальником призначено ієромонаха Іова (БОГУША).

 

Як повідомили сьогодні УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП, на ознаменування відкриття скиту та зародження нового відпустового свята у скиті освятили поклінний хрест і відправили Божественну Літургію. Богослужіння очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола НЕЦЬКАР, намісник монастиря ігумен Константин (МАРЧЕНКО), намісник луцького Замкового монастиря Архангелів ігумен Святополк (КАНЮКА), ієромонахи та інші священнослужителі. У Службі Божій взяли участь намісниця Луцького монастиря Святителя Василія Великого ігуменя Анастасія (ЗАРУДЕНЕЦЬ) із черницями.

Відео дня

 

Владика звернувся до вірних із проповіддю про збереження культурної та духовної спадщини нашого народу, адже скит розташовано на тому місці, де колись знаходився жидичинський Свято-Миколаївський монастир.

 

„Шануючи славне ім’я наших предків, котрі кістьми полягли, захищаючи православну віру, ми робимо благородну справу, розпалюючи на цих пагорбах вогнище духовності. Прийшов час і починаємо розуміти, яку велику духовну силу мав монастир. Князь Данило Галицький, який був глибоко віруючою людиною, відвідував це святе місце, щоб прикластися до чудотворної ікони угодника Миколая”,- зазначив він.

 

*** Скит – це місце більш суворого місця молитв, яке зазвичай закрите для паломників.