З 1 травня по 30 червня 2010 року в київському Музеї книги і книгодрукування пройде виставка "Час у фотографіях. Києво-Печерська Лавра кінця ХІХ - почала ХХ століття". Старовинні монастирські фотознімки уперше покажуть широкій публіці.

На виставці будуть представлені вигляди Києво-Печерської Лаври, портрети митрополитів, салонні фото молодих священиків і семінаристів з сім`ями.

Крім того можна буде побачити любительські знімки 20-30-х років, коли, рятуючи лаврські скарби від грабежу, українські учені створили на території монастиря музей під назвою "Всеукраїнське музейне містечко", групові фото відвідувачів з Галичини у вишиванках і кептариках, учених з Англії, робітничих і сільських делегацій. При цьому на фасадах барокових споруд видніються антирелігійні гасла "Ченці - криваві вороги народу" або "Ченці, попи, рабини - агенти царизму".

Відео дня

Старі монастирські фотографії, які майже століття зберігаються в колекції Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, видові і салонні, а також музейні фотографії 20-30-х років тепер зможуть побачити не лише дослідники і колекціонери, але і усі охочі, повідомляє "Ліга".