У Луцьку священнослужителів навчали правилам охорони праці. Кожному зі священників УПЦ КП вручено свідоцтво про проходження спеціального курсу лекцій «Загальні питання охорони праці».

 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Держгірпромнагляду у Волинськй області, навчання відбулося у рамках проведення з 22 по 28 квітня Тижня охорони. Мета проведення такого навчання – роз’яснення питань безпеки в храмах, які є місцями масового перебування людей. Основний акцент лекторів було зроблено на загальні питання охорони праці, безпечну експлуатацію газового господарства, основи електробезпеки, проблеми будівельної галузі, тощо. Лекції читали посадові особи управління Держгірпромнагляду та управління ВД ФССНВ у Волинській області.

Відео дня

 

На завершення архієпископ Луцький і Волинський Михаїл зазначив: «Реалії сьогодення вимагають і від держави, і від Церкви нових методів співпраці в рамках соціального партнерства та форм взаємоконтактів у контексті збереження людського життя. З огляду на це, ми активізували роботу з управлінням Держгірпромнагляду у Волинській області та ДП «Волинський ЕТЦ». Під час богослужінь священнослужителі звертаються до прихожан у проповідях, акцентуючи увагу на збереженні життя та здоров`я на робочих місцях».