Вчора у дерев’яному храмі на честь Всіх святих, що на місці будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального собору Української Православної Церкви (Київ, Залізничне шосе, 3), Предстоятель УПЦ у співслужінні духовенства храму та у присутності ветеранів відправив літію за загиблими у Великій Вітчизняній Війні та жертвами Чорнобильської трагедії. Про це повідомляє головний сайт УПЦ.

Після цього, в галереї «Соборна», з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, відбулася зустріч ветеранів Великої вітчизняної війни з дітьми-вихованцями інтернатів Київської області під гаслом: «Перемога. Заради наступних поколінь».

Організатори заходу – Українська Православна Церква та Благодійний фонд «Дорога майбутнього».

Відео дня

Відкриваючи зібрання, Блаженніший Владика відзначив подвиг ветеранів та побажав їм міцності сил.

«Дякуючи Богові та вам, дорогі ветерани, ми сьогодні святкуємо 65-ту річницю перемоги у Великій Вітчизняній Війні і кожному з вас хочеться зробити земний уклін, за те що ви наближали перемогу і досягли цієї перемоги. Нехай Господь посилає вічний спокій тим, хто вже відійшов у вічний світ і нехай посилає многії та благії літа усім нам», - сказав Архіпастир.

У ході свята відбулося відкриття фотовиставки «Війна очима солдата» та персональної виставки картин «Джерело духовності» 95-річного Ветерана війни, художника Володимира Яценко, якого Архіпастир цього дня відзначив орденом «1020-річчя Хрещення Київської Русі». Окрім цього з нагоди свята церковні грамоти отримали: ветеран ВВв протоієрей Роман Косовський, а також «Всеукраїнська спілка учасників війни», «Київська обласна спілка ветеранів війни» та «Київська міська спілка ветеранів війни».

Також було презентовано книгу «Молитва за Перемогу» (автор - ігуменя Серафіма (Шевчик)), видання якої здійснене Українською Православною Церквою спільно з фондом «Дорога майбутнього». Голова фонду Любов Полежай вручила Митрополитові примірник цього твору.

Присутні переглянути художні виступи вихованців дитбудинків Київської області та Київського воєнного ліцею ім. Івана Богуна.

Усі ветерани отримали від Української Православної Церкви та благодійного фонду «Дорога майбутнього» святкові подарунки.

На заході також були присутні: голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин та секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископ Васильківський Пантелеімон, Перший заступник Міністра праці та соціальної політики України Лідія Дроздова.

Загалом, ця подія – перша із серії подібних, що проводитимуться на честь 65-річниці Перемоги.