У Луцьку відбулося богослужіння з вшанування жертв Чорнобильської катастрофи. Воно пройшло у Свято-Троїцькому кафедральному соборі УПЦ КП з нагоди 24-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

 

Як передає кореспондент УНІАН, після літургії присутні у соборі разом прочитали молитву «Отче Наш» та помолилися за здоров’я постраждалих від аварії на ЧАЕС.

Відео дня

 

Крім того, біля пам`ятного знаку "Жертвам Чорнобиля" на Меморіалі Пам’яті відбувся мітинг-реквієм, присвячений 24-ій річниці Чорнобильської катастрофи. Вшанувати пам’ять ліквідаторів та загиблих від наслідків катастрофи прийшли представники міської та обласної влад, постраждалі та учасники аварії, вдови загиблих, небайдужі лучани, молодь, представники громадських організацій.

 

Перед закінченням мітингу-реквієму учні луцьких шкіл випустили у повітря кульки, наповнені гелієм, із прикріпленими до них паперовими лелеками, як символом пам’яті про дітей, загиблих від радіаційного забруднення.

 

Довідка УНІАН.

У Луцьку мешкає близько 6 тисяч осіб, які мають статус постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, з них майже 700 - учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.