Волинянські паломники повернулися з Грузії, де впродовж тижня молилися у двадцяти святих місцях.
Як повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП, молитва українською, яку очолював настоятель Луцької Благовіщенської парафії священик Микола САВЧУК, звучала і на вулицях стародавнього Тбілісі, і в найдавніших храмах, збудованих ще починаючи з V століття. Волиняни змогли побувати високо в горах, у важкодоступних місцях, ознайомитися з умовами, в яких плекали православну віру подвижники Благочестя перших століть Християнства.
У тамтешніх церквах немає пишних розписів і багатих шат, відсутні «блага цивілізації», мало коли бувають паломники, проте палає лампада віри. Саме вірою грузини виживали – це один із перших факторів, на яких наголосив журналіст, кандидат філологічних наук, керівник фірми, яка приймала волинян, і водночас один із гідів Іраклій ДЗЕРІЯ.
"Варто особливо відзначити гостинність грузинів і повагу до українців. Коли вони чули, звідки приїхали прочани, вітали нас, підходили до священика під благословення у церквах і на вулицях, зупинялись і разом молилися. Україна для них священна, це не просто православна держава, а справжній друг, який долає з грузинами схожі труднощі”, - розповіла головна координаторка паломницької служби єпархії, матінка Лариса САВЧУК.