Ваше Блаженство!

Отримавши послання Вашого возлюбленного Блаженства, в якому Ви просите про принесення до України святої ікони Божої Матері Вифлеємської, яка зберігається біля печери Різдва Господа нашого Іісуса Христа Священний Синод нашої Церкви прийняв позитивне рішення. Сьогодні, в Велику Суботу, ми раді послати Вам, одразу ж після сходження Благодатного Вогню, згадану ікону, яку супроводжує Високопреопдобніший архімандрит Іустин, настоятель храму біля криниці Якова, де в свій час прийняв мученицьку кончину священномученик Філумен.

В зв’язку з цією історичною подією принесення ікони Божої Матері ми вітаємо благочестивий Український народ ангельським вітанням: «Слава в вишніх Богу і на землі, серед людей благовоління», яке оголосило землю біля Віфлеємської печери, де був покладений народжений від Духа Святого і Марії Діви втілений Господь наш Ісус Христос. Також ми Вас вітаємо пасхальним вітанням: «Христос воскрес із мертвих, смертію смерть подолав і тим,що в гробах життя дарував».

Відео дня

Ваше Блаженство! Знаходячись майже напередодні світлоносної ночі Воскресіння, ми хочемо завірити Вас, що підносимо за Літургією на Всесвятому і Животворчому Гробі наші гарячі молитви за Ваше особисте здоров’я, за добрий стан Вашого словесного стада, за мир братської Української Православної Церкви, за мир, єдність, однодумність, благоденствіє та безпечне життя українського народу, а також за те, щоб Господь дав сили, укріпив і просвітив правителів Вашої країни молитвами Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії і покровительством ЇЇ святої ікони Віфлеємської , яка в період Світлої Седмиці перебуватиме в межах Вашої богоспасаємої митрополії.

За цим, цілуючи в Господі Ваше Блаженство цілуванням від Святого і Животворчого Гроба, залишаємось з любов’ю у Христі

+Феофіл,
Патріарх святого Граду Єрусалиму


Велика Субота, 2010 р.