На Великдень, 4 квітня, на місці будівництва Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового (Залізничне шосе, 3)  Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Володимир заклав пам’ятну капсулу в фундамент майбутнього Кафедрального собору Воскресіння Христового.

Як передає кореспондент УНІАН, на церемонії були присутні прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ, віце-прем’єр-міністр Володимир СЕМИНОЖЕНКО та заступник голови КДМА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО.

Зокрема, високопосадовці і архієреї заклали у фундамент собору кам’яний ковчег із мощами святих.

Відео дня

Як повідомив секретарь митрополита Володимира єпископ Олександр (ДРОБИНКО) у ковчезі містяться частки мощей апостола Андрія Первозванного, священномученика Володимира (Богоявленського), великомученика Пантелеімона, святої мучениці Варвари, преподобних отців Києво-Печерських, а також частки нетлінних мощей святих із домового храму Предстоятеля УПЦ.

У своєму слові до присутніх митрополит Володимир нагадав, що землю на місці будівництва Кафедрального собору було освячено три роки тому, «довелось докласти багатьох зусиль, подолати формальності», і «теперь ми приступаємо до будівництва храму».

Після закладки капсули та ковчега митрополит Володимир у співслужінні архієпископів і всього духовенства Києва звершив Пасхальну Вечірню, яка цього дня  відправлялася в столиці тільки на місці зведення Кафедрального собору.

Фото: "Фотолітопис"