Виставку дитячих робіт, театралізовану виставу та урочистий концерт "Воскресіння Христове 2010" проведе до свята Пасхи Чернігівська єпархія Української Православної Церкви. Про це повідомив на прес-конференції голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Захарія (КЕРСТЮК).

У другий день Світлого Христового Воскресіння відбудеться відкриття виставки дитячих творчих робіт, організованої Чернігівською єпархією. Упродовж двох місяців тривав конкурс серед маленьких чернігівців на тему "Ми творимо свято Пасхи". Кожна дитина мала можливість виявити свої творчі здібності та надіслати малюнки, аплікації, вірші, розповіді та вироби, пов’язані зі Світлим Христовим Воскресінням. Загалом на адресу Чернігівської єпархії було надіслано понад триста робіт. Усі вони будуть представлені у виставковій залі Чернігівської обласної організації Національної спілки художників України. Журі обрало найкращі роботи і переможці будуть відзначені подарунками.

Крім того, 5 квітня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбудеться благодійна акція "Ми даруємо свято Пасха". Адже у пасхальні дні дуже важливо не забувати традиції добродійності і підтримку тих, хто потребує допомоги. У соборі відбудеться театралізована вистава на Великодню тематику та духовний концерт для дітей з малозабезпечених та багатодітних родин, дітей-сиріт. На захід запрошено близько 1000 дітей, по закінченню дійства кожний маленький глядач отримає пасхальний подарунок.

Відео дня

А ввечері на чернігівців чекатиме урочистий концерт у Міському палаці культури під назвою "Воскресіння Христове 2010". Художні, творчі та вокальні колективи Чернігова представлять свої номери на пасхальну тематику.